Prima operaţiune în executarea unui puţ de apă este forarea găurii de sondă, după care se face analiza geofizică (carotajul radioactiv) ce determină prezenţa straturilor acvifere. Apoi, se introduc burlanele de foraj şi filtrele de apă conform schiţei de tubaj, după care se introduce pietriş quartos în spaţiul inelar format de peretele găurii de sondă şi burlane, după acestea deasupra ultimului strat de apă se toarnă un dop de ciment pentru izolarea straturilor de apă de suprafaţă infestate.

Echipamentele şi utilajele din dotare, ne oferă posibilitatea forării sondelor până la o adîncime de 500 m, cu un diametru de până la 500 mm. Tubarea sondelor o putem realiza cu ţeavă matalică sau tub din PVC.

În procesul tehnologic se utilizează metoda de forare, prin folosirea noroiului de foraj care permite executarea calitativă prin respectarea tuturor parametrilor. Pentru a evita contaminarea apelor acvifere şi asigurarea extragerii apelor subterane de calitate înaltă, straturile geologice subterane vor fi delimitate prin cimentare. Executarea lucrărilor se efectuează în strictă conformitate cu documentaţia de proiect, actele normative şi legislative în vigoare.