Основные виды деятельности:

La mulţi ani dragi Geologi!

214.970

În prima duminică a lunii aprilie în spaţiul postsovetic  se sărbătoreşte "Ziua Geologului".  Această zi este sărbătorită și în Republica Moldova.

Formarea serviciului Geologic din Moldova a parcurs în patru etape:

-       prima etapă 1958-1972- se caracterizează prin creşterea volumului cercetărilor geologice şi anume a petrolului şi a gazului natural.

-       etapa a doua 1972-1991-începe cu modificări considerabile în domeniul geologiei.  Au fost facute restructurări, modificări şi lichidări a partidelor geologice formate anterior. Tot la etapa data au avut loc noi cercetări geologice- prognozarea cutremurilor, cercetarea apelor subterane în zonele aride la sudul Republicii.

-       Etapa a treia 1992-2001- este cea mai nefavorabilă etapă pentru serviciu geologic. Din cauza greutăţilor economico-financiară, lucrările de explorări geologice din bugetul de stat au fost reduse de 12-15 ori, dar şi achitarea lucrărilor efectuate era cu mare întârziere. Majoritatea specialiştilor în domeniu au plecat în ţările CSI, unde cu succes şi-au continuat meseria.

-       etapa a patra-2001 până în prezent-poate fi numită ca o etapă de recuperare şi renaştere a serviciului geologic.

Serviciul geologic nu poate exista fără finanţare din partea statului, pentru că statul este proprietarul subsolului şi trebuie să asigure studierea proceselor geologice.

Последние проекты

reducerea-riscurilor-legate-de-deseurile-periculoase-din-depozitul-de-deseuri-din-s-cismichioi
      În cadrul proiectului „Reducerea riscurilor legate de deșeurile periculoase din depozitul de...читать далее
remedierea-contaminarii-cu-produse-petroliere-din-satele-lunga-si-marculesti
Цель проекта заключалась в предложении конкретной санационной технологии по отстранению нежелательных загрязнений, включая...читать далее
monitorizarea-apelor-subterane
Данный проект «Мониторинг подземных вод на территории РМ» включает в себя работы по изучению режима подземных вод и является...читать далее